Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.
                

Áčko se vrátilo na vítěznou vlnu, přesto přišlo o vedení v tabulce

19.01.2019 | Martin Augustin

Ani stoprocentní zisk šesti bodů z pátého hracího kola nám nestačil k udržení vedení v tabulce Okr. přeboru. Rezerva MCE totiž hrála hned tři zápasy, z nichž vytěžila plný počet bodů a na čele nás tak o bodík přeskočila. S první polovinou soutěže jsme se rozloučili výhrami 4:2 nad Třebusicemi B - byť jsme museli duel otáčet ze stavu 0:2 - a 5:0 nad Brandýskem B.

FK Union  - PK Třebusice B 4:2 (1:2)

Po minulém kole, z něhož jsme vytěžili jediný bod, jsme se zase chtěli vrátit na vítěznou vlnu. Navíc jsme se sešli v silné sestavě. Poprvé v sezóně za nás nastoupil i David Kučera, jenž našel prostor ve svém nabitém časovém harmonogramu. Úvod duelu s béčkem Třebusic se nám ale nepovedl. Nejprve se dlouhý výhoz třebusického brankáře dostal trochu šťastně až k jeho spoluhráči a ten přízemní střelou otevřel skóre. Poté jsme se nechali přečíslit, první střelu ještě vyrazil náš gólman, ale pouze k protihráči, jehož náběh jsme nezachytili a ten střílel do odkryté brány. Poté jsme se pustili do ofenzivy, která se zprvu rozbíjela o soustředěnou obranu soupeře. Tu jsme v prvním dějství odemkli pouze jednou, když Fanta rozehrál roh na Michaela Kučeru a ten od lajny z poměrně ostrého úhlu překvapil brankáře - 1:2. Právě Kučera pak po změně stran přebral režii zápasu do svých rukou. Nejprve získal na půlce míč a svým typickým způsobem se protlačil až ke střele, kterou poslal do horního rohu třebusické brány a poté se po přiťuknutí od svého bratra Davida prosadil ze střední vzdálenosti ukázkovým angličanem o vzdálenější tyč. Rychlý obrat pak zakončil David Němec, který před brankářem šikovně tečoval Štugelovu nabídku. Ve zbytku zápasu jsme ještě nezužitkovali několik zajímavých brejků.

FK Union - F.C. Brandýsek B 5:0 (2:0)

Bezprostředně po duelu s Třebusicemi nás čekal zápas proti béčku Brandýsku. To v prvním zápase vysoko prohrálo s Horním Bezděkovem a tak jsme se nabádali, že soupeře nesmíme podcenit. Brandýsek na začátku vsadil na pevnou obranu a nám několik minut trvalo, než jsme ji dokázali překonat. To se podařilo až Erikovi Rezkovi, jenž si vyměnil míč s Kučerou a po jeho přihrávce střílel do prázdné brány. Poté zahrozil i soupeř. Zejména situace, kdy míč nečekaně propadl naším brankovištěm a zjevil se u tyče, kde ho na poslední chvíli zastavila noha brankáře Augustina, volala po gólu. Krátce před výměnou stran jsem se tak opět radovali my. Střelec prvního gólu Rezek tentokrát rozehrál roh na nabíhajícího Bohumila Štugela a ten se nemýlil. Hned v úvodní minutě druhé půle nás pak uklidnil kuriózní vlastní gól soupeře, kdy chtěl obránce hrát malou domů, ale poslal míč do protipohybu zaskočeného gólmana - 3:0. Čtvrtý gól jsme pak vstřelili z nepřímého kopu, po němž se dostal ke střele Vojtěch Štěrba. Poslední trefu zápasu si pak vypracoval Michal Týbl, který na půlce vybojoval míč, poté ho předal Rezkovi a ten mu ho v situaci dva na nikoho vrátil před prázdnou bránu. Ve zbytku duelu se nám podařilo ubránit čisté konto, což je rozhodně také velké pozitivum.

Sestava: Augustin - Štěrba, M. Kučera, Štugel, Týbl, D. Kučera, Fanta, Němec, Rezek.

Po nepříliš povedeném 4. kole jsme tak první polovinu soutěže zakončili plným bodovým ziskem. Na čele tabulky nás sice přeskočilo béčko MCE, ale naší bilanci osmi výher, dvou remíz a jediné porážky z jedenácti zápasů můžeme hodnotit jen a jen pozitivně. Snad nám forma vydrží i do dalšího průběhu sezóny.

 
Tabulky

Pos

Tým

Z

B

1

PK Třebusice

10

27

2

RSC Čechie Slaný

10

24

3

1. DFK Slaný

10

19

4

FK Union Slaný

10

15

5

FC Tatran Zlonice

10

13

6

SK Omask Kovo Kladno

10

12

7

FC Foboz Slaný

10

12

8

TJ TZ Atlantic Rakovník

10

5

9

KLC Klobuky

10

2


Utkání
Muži A | sobota 16.12.2023, 12:30
5. kolo
1:1
Zlonice - FK Union
 
Muži A | sobota 16.12.2023, 13:05
6. kolo
1:1
FK Union - Omask Kladno
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 09:00
FC FOBOZ Slaný - FK Union Slaný
3:2 (2:0)
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 10:10
8. kolo
3:1
FK Union - Třebusice
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 12:30
9. kolo
0:2
1. DFK Slaný - FK Union
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 13:05
10. kolo
2:2
FK Union - Atlantik Rakovník
 
 
© eSports s.r.o. & FK Union Slaný - kontakt: unionslany@seznam.cz RSS