Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.
                

Áčko obrat s Omaskem nedotáhlo, s Fobozem si pak spravilo chuť

27.02.2022 | Martin Augustin

VIDEO: Po měsíční pauze jsme opět zasáhli do okresního přeboru. V jeho osmém kole náš tým nejprve podlehl 3:4 kladenskému Omasku. V utkání nám výsledkově utekl první poločas. Po změně stran se zdálo, že bychom mohli zápas dotáhnout minimálně k remíze, ovšem vítězný gól nakonec vstřelil soupeř. Poté si naši hráči spravili náladu v souboji s Fobozem, který jsme přehráli vysoko 6:0.

V článku naleznete také video sestřih.

Ještě v pátek večer jsme netušili, v jaké sestavě do soboty vůbec půjdeme. Dlouho to vypadalo na pět až šest hráčů do pole, nakonec ale byly k dispozici kompletní dvě čtyřky včetně debutanta Pechara.

FK Union – OMASK Kovo Kladno 3:4 (1:3)

Po měsíční přestávce, která byla způsobena volným kolem, ze sebe naši hráči v první půli zřejmě ještě seškrabávali rez. Ne, že bychom hráli úplně špatně, šance jsme také měli, ale ty zprvu proměňoval jen soupeř, který si vytvořil tříbrankový náskok a to ještě nevyužil desetimetrový kop. Ještě v úvodním dějství alespoň snížil na 1:3 Martin Gil. Po změně stran si vytvářely příležitosti opět oba celky, my se však přeci jen zlepšili v koncovce. Na rozdíl jediného zásahu korigoval opět Gil, který šikovně tečoval do sítě nabídku Rezka. Soupeř se navíc v průběhu poločasu vyfauloval a byl to Erik Rezek, který nechytatelně umístěnou ranou proměnil desetimetrový kop. Za stavu 3:3 se zdálo, že by nás bodový zisk nemusel minout. Opět se však potvrdila pravdivost pořekadla „Nedáš - dostaneš.“ Po naší neproměněné šanci se totiž Kladenští dostali do protiútoku, který byl zužitkován i s přispěním nešťastné teče Fanty. V poslední minutě jsme ještě zkusili hru bez gólmana, která už k vyrovnání nepomohla.

FK Union – FC FOBOZ Slaný 6:0 (5:0)

Foboz, který s Omaskem remizoval, si na nás asi věřil, ovšem od začátku utkání jsme táhli za delší konec provazu my. Možná pomohla i výměna brankářů Malec za Augustina, která přinesla do našich řad impulz. Soupeř se každopádně na dostřel naší brány moc nedostával, tempo hry diktoval náš tým, který si vytvářel šance hned od úvodního hvizdu. Počáteční nápor přetavil ve vedoucí zásah Bohumil Štugel a poté, co Erik Rezek proměnil penaltu po faulu na svou osobu, se zbytek prvního dějství odehrával zcela v naší režii. Další góly pak přidali Michal Týbl, Vojtěch Štěrba a dorážkou po vlastní hlavičce Lukáš Fanta. Strany se tak točily za překvapivě jednoznačného stavu 5:0. Po změně stran se hra přeci jen trochu vyrovnala, což bylo způsobeno jednak zlepšeným výkonem soupeře a také tím, že jsme se už nepotřebovali nikam hnát. Do šancí jsme přesto Foboz moc nepouštěli. Sami jsme další příležitosti neproměnili, v možnostech vstřelit premiérový gól za áčko neuspěl třeba debutant Pechar. Skóre se tak měnilo už jen jednou. Po výhozu Malce se ujal míče Lukáš Fanta, který zakončil individuální akci přesně namířenou střelou na zadní tyč. Potěšil velmi dobrý výkon, který se promítl i do výsledku, a také čisté konto Malce, jenž nastoupil v brance A-týmu poprvé v sezóně.

Sestava: Augustin (Omask), Malec (Foboz) – Štěrba, Fanta, Richter, Štugel, Gil, Rezek, Týbl, Pechar.

Škoda duelu s Omaskem, z něhož jsme určitě mohli vytěžit alespoň bod. Proti nepříjemnému soupeři jsme ale nepropadli a takovou porážku můžeme přijmout. Naplno spokojeni pak můžeme být s utkáním proti Fobozu. Pochvalu si určitě zaslouží i Josef Pechar, který sehrál první dva zápasy za áčko a určitě nijak nepropadl, byť se bodově neprosadil. V tabulce nám patří páté místo, stále bychom mohli reálně myslet i na bronz, ale to už bychom nesměli ztrácet body. Do konce soutěže scházejí dvě hrací kola, v nichž odehrajeme ještě čtyři zápasy.

 
Tabulky

Pos

Tým

Z

B

1

PK Třebusice

10

27

2

RSC Čechie Slaný

10

24

3

1. DFK Slaný

10

19

4

FK Union Slaný

10

15

5

FC Tatran Zlonice

10

13

6

SK Omask Kovo Kladno

10

12

7

FC Foboz Slaný

10

12

8

TJ TZ Atlantic Rakovník

10

5

9

KLC Klobuky

10

2


Utkání
Muži A | sobota 16.12.2023, 12:30
5. kolo
1:1
Zlonice - FK Union
 
Muži A | sobota 16.12.2023, 13:05
6. kolo
1:1
FK Union - Omask Kladno
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 09:00
FC FOBOZ Slaný - FK Union Slaný
3:2 (2:0)
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 10:10
8. kolo
3:1
FK Union - Třebusice
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 12:30
9. kolo
0:2
1. DFK Slaný - FK Union
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 13:05
10. kolo
2:2
FK Union - Atlantik Rakovník
 
 
© eSports s.r.o. & FK Union Slaný - kontakt: unionslany@seznam.cz RSS