Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.
                

Áčko remizovalo se silnými Zlonicemi, na Třebusice už nestačilo

12.03.2022 | M. A.

VIDEO: Náš A-tým v sobotu absolvoval zápasy předposledního kola Okr. přeboru. Proti vedoucím Zlonicím jsme odehráli kvalitní zápas. Ten skončil po vyrovnaném průběhu nerozhodně 1:1. Poté se bohužel projevilo, že styl Třebusic nám nesedí a na tomto soupeři jsme si tak vylámali zuby i podruhé v sezóně. Tentokrát jsme podlehli 2:5. Celé hrací kolo lze tentokrát zhodnotit větou, která většinou pasuje především pro naši rezervu. Hra špatná nebyla, bodů je ale málo.

V článku naleznete také videosestřih utkání se Zlonicemi (z technických důvodů bohužel chybí záznam duelu s Třebusicemi).

FK Union – FC Tatran Zlonice 1:1 (0:0)

Proti vedoucímu týmu tabulky, který si ještě týž den zajistil i titul okresního přeborníka za tuto sezónu, jsme odehráli velmi dobrý zápas. Ten měl z obou stran tempo i nasazení. Aktivněji začal náš tým a dokonce jsme se jako první i střelecky prosadili. Zásahu Fanty však podle sudích předcházel útočný faul Gila. Poté se začaly tlačit dopředu i Zlonice a nás musel několikrát podržet brankář Augustin. Do druhé půle se tak nastupovalo stále za bezgólového stavu. I nadále se hrálo takticky a s velkým nasazením. A konečně se také měnilo skóre. Do vedení nás poslal po krásné souhře s Rezkem Martin Gil. Náskok jsme však nedokázali navýšit a bohužel ani udržet. Tatran totiž poměrně rychle srovnal. Při první šanci nás sice ještě zachránila tyč, ovšem dorážka do odkryté brány už v síti skončila. V závěru jsme pak měli i trošičku štěstí, když rána z přímého kopu skončila na břevně naší brány. Nerozhodný výsledek proti lídrovi tabulky a po sobotě i jistému vítězi soutěže tak musíme brát.

FK Union – PK Třebusice B 2:5 (2:3)

Ve druhém duelu jsme si chtěli vyšlápnout na Třebusice, ovšem jednoduchý styl soupeře, který nakopává či nahazuje míče na urostlé hráče, nám nikdy moc neseděl. Přesto jsme nezačali špatně. Po zisku míče na útočné polovině proměnil svou příležitost Michael Kučera, který nás tak poslal do rychlého vedení. O to jsme však přišli po nedorazech v naší defenzivní hře. Nejprve jsme pustili hráče soupeře do samostatného úniku, který proměnil. O chvíli později jsme pak nechali protihráče, který se dostal k míči na půlce, dojít až do brankoviště a byl z toho druhý poměrně zbytečný gól. Zoufat jsme ještě nemuseli. Po ruce v brankovišti jsme dostali možnost kopat penaltu a tu dnešní kapitán Lukáš Fanta bezpečně proměnil. V závěru poločasu jsme se ale vyfaulovali a soupeř si vzal vedení zpět proměněným desetimetrovým kopem. Po změně stran jsme se pak těžko dostávali přes takticky dobře hrající obranu soupeře. Navíc jsme již po několikáté v sezóně inkasovali ze situace, kdy po autu  projde střela mezi dvěma bránícími hráči, přes které brankář nevidí a míč zapadne až do sítě. V závěru zkoušíme i hru v pěti. Gólman Třebusic nám ale vytáhl dvě dobře umístěné střely a pár sekund před koncem jsme do prázdné brány ještě inkasovali gól na 2:5.

Sestava: Augustin – Fanta, Richter, Štugel, M. Kučera, Pechar, Gil, Rezek, Týbl

Naše výkony v tomto hracím kole určitě patřily k tomu lepšímu, co jsme v této sezóně předvedli. Jediný získaný bod je ale bohužel málo. Remízu ze zápasu se Zlonicemi brát musíme. Vždyť Tatran je v podstatě suverénem soutěže a my s ním odehráli naprosto vyrovnaný duel. To s Třebusicemi jsme měli vytěžit určitě více. Zde bohužel rozhodovaly detaily, jako nedorazy v defenzivě, které zkušení protihráči dokázali trestat. Pozitivem je určitě zapojení mladších hráčů. K již etablovaným Fantovi (ten měl při absenci Štěrby dokonce kapitánskou pásku)a Richterovi se letos přidali také Ďurčanský a v posledních dvou kolech Pechar. I on ukazuje, že za áčko hrát může a dá se očekávat, že s přibývajícími starty půjde jeho hra ještě nahoru.

Nyní nám nezbývá, než se dobře připravit na poslední kolo a pokusit se v tabulce ještě o nějakou tu příčku posunout. Momentálně jsme šestí, reálně ještě můžeme skončit čtvrtí či pátí.

 
Tabulky

Pos

Tým

Z

B

1

PK Třebusice

10

27

2

RSC Čechie Slaný

10

24

3

1. DFK Slaný

10

19

4

FK Union Slaný

10

15

5

FC Tatran Zlonice

10

13

6

SK Omask Kovo Kladno

10

12

7

FC Foboz Slaný

10

12

8

TJ TZ Atlantic Rakovník

10

5

9

KLC Klobuky

10

2


Utkání
Muži A | sobota 16.12.2023, 12:30
5. kolo
1:1
Zlonice - FK Union
 
Muži A | sobota 16.12.2023, 13:05
6. kolo
1:1
FK Union - Omask Kladno
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 09:00
FC FOBOZ Slaný - FK Union Slaný
3:2 (2:0)
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 10:10
8. kolo
3:1
FK Union - Třebusice
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 12:30
9. kolo
0:2
1. DFK Slaný - FK Union
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 13:05
10. kolo
2:2
FK Union - Atlantik Rakovník
 
 
© eSports s.r.o. & FK Union Slaný - kontakt: unionslany@seznam.cz RSS