Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.
                

Na závěr OP jsme se rozešli bez gólů s HRASLem a udolali Rozdělov

26.03.2022 | M.A.

Do závěrečného kola Okr. přeboru jsme nastupovali s tím, že bychom se stále mohli namočit i do sestupového bahna. Tuto hrozbu jsme naštěstí zažehnali, byť jsme šli do zápasů v nekompletní sestavě. Klid nám v kombinaci s předchozími výsledky zajistila již bezgólová remíza s rezervou HRASLu. Poté jsme zdolali 4:2 Rozdělov.

Sestava na poslední kolo soutěže se nerodila zrovna lehko. Kromě dlouhodobých absencí scházeli také Rezek, Štugel či Pechar. Navíc jen na první utkání byl k dispozici Fanta, který pak musel odjet na velký fotbal. I proto si odbyl premiéru v A-týmu Jan Paluka.

FK Union – HRASL Slaný B 0:0

Poslední rezerva HRASLu musela zvítězit, aby ještě udržela naději na záchranu. My potřebovali k jistotě bod. Od začátku také bylo znát, že jde o hodně a tak se hrál takticky svázaný futsal. Viditelná nervozita navíc vedla k mnoha nepřesnostem na obou stranách. Šancí tak v prvním poločase k vidění moc nebylo. Nejblíže gólu byl náš jednoznačně nejaktivnější hráč Fanta, který po hezké individuální akci nastřelil tyč. Po změně stran už to bylo přeci jen oboustranně aktivnější. Hlavně soupeř potřeboval gól za každou cenu vstřelit. Futsalisté HRASlu také vyprodukovali několik hodně nebezpečných střel, které buď dokázal zlikvidovat brankář Malec, nebo těsně minuly naši bránu. Na druhé straně pokračoval ve své aktivitě Fanta. Obrovskou příležitost pak měl Kučera, který po nahrávce Štěrby neusměrnil na zadní tyči míč do odkryté brány a za zmínku stojí i šance Týbla, který byl zcela sám před gólmanem, ovšem nedokázal ho překonat. Utkání tak dospělo k bezgólové remíze, která nám už dala definitivní jistotu záchrany. Mimochodem, brankář Malec svůj druhý letošní start v brance áčka ozdobil druhou nulou.

FK Union – AFK Rozdělov 4:2 (1:1)

Záchranářské starosti měl i Rozdělov, který v případě bodového zisku ještě mohl uniknout z předposledního místa. I to by mělo být podle soutěžního řádu sestupové, ovšem tam už záleží i na dalších okolnostech (počty přihlášených týmů, zájem o postupy z nižších soutěží, atd.). Do utkání jsme nastoupili už bez Fanty, který musel odjet na velký fotbal. Jeho místo v poli tak zaujal obojživelník Malec a do brány se postavil Augustin. Náš tým už mohl hrát v klidu a také jsme začali dobře. Po rohovém kopu se dostal ke střele Vojtěch Štěrba a jeho bombu viděl brankář soupeře zřejmě až v síti. Rozdělovští postupem času přidali a vzhledem k tomu, že nám se nedařilo držet míč, měli místy více ze hry. Navíc jsme se dostali pod tlak akumulovaných faulů a „desítky“ pro soupeře skutečně přišly. Z první z nich padl vyrovnávací gól, byť moc nechybělo, aby ji náš gólman vyrazil a druhou v úplném závěru prvního dějství už Augustin zlikvidoval. Po změně stran se hrál svižný futsal se šancemi na obou stranách. My jsme šli do vedení po krásné trefě Martina Gila, který u postranní čáry doběhl dlouhý balón a z jedničky ho poslal ke vzdálenější tyči rozdělovské svatyně. Poté se navíc po závaru v brankovišti prosadil svým premiérovým zásahem za áčko Jan Paluka, který tak podtrhl svůj velmi dobrý výkon, a bylo to 3:1. Kladenští pak ještě dvě minuty před koncem korigovali, ovšem krátce poté duel definitivně zlomil v náš prospěch Vojtěch Štěrba, jenž před bránou využil nahrávku od Gila. 

Sestava: Malec (HRASL), Augustin (Rozdělov) – Štěrba, Richter, M. Kučera, Fanta (HRASL), Týbl, Gil, Paluka, Malec (Rozdělov).

Pro naše áčko tedy skončila rozporuplná sezóna. Určitě jsme neměli připustit, abychom ještě před posledním kolem neměli definitivní jistotu záchrany. Kvalita našeho kádru by měla být trošku jinde než do bojů o záchranu. To jsme ostatně potvrdili i v bojích s týmy z horní části tabulky. S vítěznými Zlonicemi jsme uhráli remízu, druhé 1. DFK dvakrát porazili, nedávno jsme přehráli 6:0 čtvrtý FOBOZ. Z toho jsme ale také dvakrát prohráli s béčkem Třebusic a s posledním HRASLEM brali jediný bod. Právě tyhle ztráty nás připravily o šanci zabojovat o medailové pozice… No, ale nějaké obšírnější hodnocení sezóny si necháme až na jindy. Za týden ještě půjde do akce naše rezerva, tu na Stochově čeká poslední kolo Okr. soutěže II. třídy.

 
Tabulky

Pos

Tým

Z

B

1

PK Třebusice

10

27

2

RSC Čechie Slaný

10

24

3

1. DFK Slaný

10

19

4

FK Union Slaný

10

15

5

FC Tatran Zlonice

10

13

6

SK Omask Kovo Kladno

10

12

7

FC Foboz Slaný

10

12

8

TJ TZ Atlantic Rakovník

10

5

9

KLC Klobuky

10

2


Utkání
Muži A | sobota 16.12.2023, 12:30
5. kolo
1:1
Zlonice - FK Union
 
Muži A | sobota 16.12.2023, 13:05
6. kolo
1:1
FK Union - Omask Kladno
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 09:00
FC FOBOZ Slaný - FK Union Slaný
3:2 (2:0)
 
Muži A | sobota 13.01.2024, 10:10
8. kolo
3:1
FK Union - Třebusice
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 12:30
9. kolo
0:2
1. DFK Slaný - FK Union
 
Muži A | sobota 27.01.2024, 13:05
10. kolo
2:2
FK Union - Atlantik Rakovník
 
 
© eSports s.r.o. & FK Union Slaný - kontakt: unionslany@seznam.cz RSS